טעים לי בחנוכה - לביבות

הלביבות של גבירה
הלטקס של רבקה
לביבות תפו"א של שני
לביבות בטטה ותפוחי-עץ
לביבות דלורית


הלביבות של גבירה

החומרים:
5 תפו"א
3 ביצים
3 כפות קמח
1 כף שמן
מלח
פלפל שחור
1 בצל

אופן ההכנה:
  • לגרד את הבצל והתפו"א
  • להוסיף את שאר החומרים לתערובת התפו"א
  • לטגן בשמן עמוק



הלטקס של רבקה

החומרים:
3 תפו"א גדולים
1 בצל
1 גזר
מלח
פלפל שחור
2 ביצים
מעט קמח

אופן ההכנה:
  • לגרד תפו"א, גזר, ובצל לקערה
  • להוסיף את שאר החומרים לתפו"א (קמח לפי הצורך)
  • ליצור קציצות שטוחות ביד , לטגן משני הצדדים בשמן עמוק



לביבות תפו"א של שני

החומרים:
2 בצל
4 ביצים
12 תפו"א
מלח
קמח מצה
שמן

אופן ההכנה:
  • בבלנדר 2 ביצים, הבצל, 1 תפו"א
  • לקצוץ את התפו"א בקוצץ ירקות לשים בקערה עם התערובת של הבלנדר
  • לשפוך את תערובת החלמונים לתערובת החלבונים לערבב בעדינות כדי שהקצף לא ישבר
  • ליצוק בכף למחבת מהתערובת ולטגן.
מומלץ להגיש חם עם רסק תפו"ע קר

לביבות בטטה ותפוחי-עץ

החומרים:
2 בטטות חתוכות ומבושלות עד לריכוך
2 תפוחי עץ "גרנד" מקולפים ומגוררים
2 כפיות מיץ לימון טרי
1/3 כוס סוכר חום דמררה
2 כפות שמנת חמוצה
1 ביצה
1/2 כוס פירורי לחם (אבל אפשר יותר לפי טעם אישי וסמיכות בלילה רצויה)
1/3 כוס אגוזי פקאן או מלך קצוצים
1 כפית קינמון טחון
קורט ציפורן טחון
להגשה: שמנת חמוצה

אופן ההכנה:
  • מסננים היטב את הבטטה המבושלת מהנוזלים כמה דקות.
  • מועכים ומערבבים עם שאר המצרכים עד שנוצרת תערובת אחידה וסמיכה.
  • מחממים שמן או חמאה במחבת ובעזרת כף מניחים במחבת תלוליות של עיסה ומשטחים מעט.
  • מטגנים כמה דקות מכל צד ומגישים פושר עם שמנת חמוצה מעל.


לביבות דלורית
(מס' מנות 20)

החומרים:
3 דלוריות בינוניות.
4 ביצים.
חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל).
6 כפות קמח.
שמן לטיגון.
מלח ופלפל.

אופן ההכנה:
  • קולפים את הדלוריות וחותכים לקוביות. מבשלים במים עד לריכוך. מסננים ומרסקים כמו פירה.
  • שמים במסננת להוצאת הנוזלים (לגמרי).מוסיפים את יתר החומרים למעט השמן.
  • יוצרים בעזרת כף לביבה ומטגנים משני הצדדים.




הקודם הבא