טעים לי בחנוכה - עוגות גבינה

עוגת הגבינה של אירית
עוגת הגבינה של שני
עוגת הגבינה של רבקה
עוגת גבינה
עוגת גבינה נימוחה
עוגת גבינה עם בצק
עוגת גבינה ושמנת מתוקה
עוגת גבינה


עוגת הגבינה של אירית

החומרים:
1 קופסא שמנת מתוקה
1 כוס חלב
1 חב' פודינג וניל
1 גבינה 9%
בסקוויטים

אופן ההכנה:
  • להקציף במשך 4-5 דקות שמנת מתוקה, כוס חלב, חב' פודינג
  • להוסיף גבינה 9%
  • מרטיבים בסקויטים בחלב, ומפזרים בתבנית שכבת בסקוויטים ומעליה שכבת קצפת, ושוב שכבת בסקוויטים ועליה קצפת וכו'…. מעל השכבה העליונה מפזרים פירורי בסקוויטים.



עוגת הגבינה של שני

החומרים:
10-12 בסקוויטים
¼ חב' חמאה מומסת
2 גבינה 5%
½ כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 ביצים
1 שמנת

אופן ההכנה:
  • לרסק את הבסקוויטים להוסיף חמאה ולשטוח בתבנית עגולה>
  • לערבב את הגבינה, סוכר , סוכר וניל, ביצים ליצוק על התבנית
  • לאפות במשך 45 דק' בחום בינוני
  • לערבב שמנת, כף סוכר, 1 סוכר וניל ליצוק על העוגה , אפשר לפזר מעל מפירורי הבסקויטים
  • לאפות כ- 10 דקות בחום גבוה.



עוגת הגבינה של רבקה

החומרים:
5-6 ביצים
3 קופסאות גבינה 5%
1 שמנת של פעם (לא חובה)
כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
לציפוי - שמנת מתוקה ואוכמניות

אופן ההכנה:
  • להפריד את ביצים- להקציף את החלבונים עם ½ כוס סוכר, וקמצוץ מלח
  • בקערה נפרדת לערבב את החלמונים עם הקורנפלור, ½ כוס סוכר, תמצית וניל, גבינה , שמנת(אם רוצים)
  • לשפוך את תערובת החלמונים לתערובת החלבונים לערבב בעדינות כדי שהקצף לא ישבר
  • לאפות 7 דקות בחום גבוה, אח"כ 20 דקות בחום בינוני- להשאיר בתנור עד שמתקרר
  • אם מצפים באוכמניות - לצפות כשהעוגה חמה ולהחזיר לתנור, אם מצפים בשמנת - לצפות אחרי שמתקרר.
הערה: העוגה טעימה גם ללא הציפוי.



עוגת גבינה

החומרים:
7 ביצים
500 גר' גבינה 5%
1 מיכל יוגורט ביו ירדן % ½ 1
4 כפות מחוקות קמח
4 כפות מחוקות קורנפלור
10 טיפות תמצית וניל
10 טיפות רום
13 כפות מחוקות סוכר.

אופן ההכנה:
  • הפרידי את הביצים והקציפי את החלבונים לקצף יציב תוך שאת מוסיפה את הסוכר בהדרגה
  • בקערה נפרדת ערבבי את הגבינה, היוגורט, החלמונים , הקמח, הקורנפלור, הוניל והרום.
  • הוסיפי את התערובת בעדינות לקצף בתנועות קיפול
  • שפכי את הבלילה בעדינות לתוך תבנית ואפי בחום 200 כ- 10 דקות אח"כ הנמיכי את החום ל- 180 ואפי עוד כ- 50 דקות



עוגת גבינה נימוחה

החומרים:
500 גר' גבינה לבנה 5%
250 גר' גבינה לבנה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
4 כפות עמילן תירס
1 קופסאת פודינג וניל
5 ביצים מופרדות
¾ כוס סוכר

לציפוי:
1 מיכל שמנת לקצפת
½ כוס אבקת סוכר

אופן ההכנה:
  • טרפי את הגבינה עם השמנת החמוצה, הוסיפי את העמילן תירס ואבקת הפודינג ובחשי, הוסיפי את החלמונים ובחשי
  • הקציפי את החלבונים במהירות גבוהה תוך הוספת הסוכר בהדרגה, לקצף נוקשה.
  • הוסיפי את הקצף לתערובת וקפלי פנימה
  • שפכי את הבלילה בעדינות לתבנית עגולה בקוטר 24 אפי בחום בינוני
  • הכנת הציפוי: הקציפי את השמנת עם אבקת הסוכר וקשטי את העוגה



עוגת גבינה עם בצק

החומרים:

לבצק:
2 כוסות קמח, כפית גדושה אבקת אפיה, ½ מרגרינה ½ כוס סוכר, 3 חלמונים 1 סוכר וניל 3 כפות חלב
למלית:
4 גבינה, 1 שמנת, ½ כוס סוכר, 3 חלמונים , 3 כפות קמח, ¼ כפית אבקת אפיה, 3 כפות קורנפלור, 6 חלבונים כוס סוכר,
לציפוי:
1 פודינג וניל , 1 כוס חלב, 1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

  • הבצק: ערבבי את כל החומרים היבשים, הוסיפי את המרגרינה ועבדי לפרורים, לבסוף הוסיפי את הנוזלים ועבדי לבצק רך.
  • שטחי את הבצק על תבנית משומנת
  • המילית ערבבי בקערה את הגבינה, השמנת, הסוכר, החלמונים , הקמח , האבקת אפיה והקורנפלור
  • בקערה נפרדת הקציפי את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
  • שפכי את הקצף לתערובת הגבינה וערבבי בתנועות עטיפה.
  • שפכי את הבלילה לתבנית מעל הבצק ואפי בהתחלה בחום גבוה ואח"כ הנמיכי ל- 180 מעלות
  • הציפוי: הקציפי את השמנת המתוקה , כאשר הקצפת מתייצבת הוסיפי את החלב והפודינג-וניל והקציפי לקצפת יציבה.
  • כשהעוגה קרה צפי אותה בקרם.



עוגת גבינה ושמנת מתוקה

החומרים:

לבצק:
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
2 חלמונים
200 גר' מרגרינה
½ כוס סוכר
1 סוכר וניל
כף קליפת לימון

למילית:
2 גבינה 9%
2/3 כוס סוכר
1 סוכר וניל
קליפת לימון/ כף ג'לי לימון
שקית שמנת מתוקה של טרה.
2 כפות סוכר

אופן ההכנה:
  • ערבבי בקערה את הקמח, הא"א והסוכר. הוסיפי את המרגרינה ועבדי לפרורים. הוסיפי את החלמונים, הוניל,הלימון ועבדי לבצק רך.
  • שימי רבע מהבצק בתבנית קטנה משומנת, את שאר הבצק שטחי בתבנית רגילה. ואפי בחום בינוני עד שישחים.
  • לאחר האפיה ערבבי מיד במזלג את מה שאפית בתבנית הקנה, עד שיווצרו פרורים
  • הכנת המילית: ערבבי את הגבינה, הסוכר, הסוכר וניל וקליפת הלימון
  • הקציפי את השמנת המתוקה עם 2 כפות סוכר, וערבבי בעדינו עם תערובת הגבינה
  • שפכי את התערובת מעל הבצק שאפית בתבנית הגדולה
  • ניתן להקציף קצפת מוס וגלידה בטעם בננה ולשים מעל השמנת
  • פזרי מעל את פרורי הבצק שבתבנית הקטנה ניתן גם לפזר סוכריות לקישוט
  • אחסני במקרר



עוגת גבינה

החומרים:
½ 3 כוסות קמח
½ שקית שמרית או ½ קובית שמרים
2 ביצים
½ כוס סוכר חום או לבן
קורט מלח
כ- ½ כוס חלב או מים פושרים
50 גר' חמאה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
2 כפות שמן

מלית:
250 גר' גבינה לבנה 9%
250 גר גבינה לבנה כחושה
50 גר' חמאה
½ 1 כוסות סוכר
3 שקיות סוכר וניל
½ כפית תמצית רום
3 ביצים
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
½ חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 כוס צימוקים
1 חלמון ביצה למריחה

אופן ההכנה:
  • מערבבים בקערת מערבל: ביצים, סוכר,מלח מוסיפים בהדרגה חלב, שמן , חמאה, מיץ וקליפת לימון ומערבבים היטב
  • .מוסיפים לתערובת את הקמח, השמרים, לשים מספר דקות במהירות נמוכה עד לקבלת בצק הנתק מהדפנות
  • משהים בקערה מכוסה עד להכפלת הנפח. דוחסים באגרוף את הבצק התפוח ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
  • מרדדים את אחד החלקים לעלה בעובי של כ- ½ ס"מ ומרפדים את תחתית התבנית ואת שוליה.
  • את יתרת הבצק מחלקים ל- 9 חלקים וצרים מהם רצועות דקיקות בקוטר ½ ס"מ.
  • מ- 3 רצועות קולעים צמה.

אופן הכנת המלית:
  • מכניסים לקערה גבינה, חמאה, סוכר,סוכר וניל, תמצית רום ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את הביצים ושאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • שופכים את המלית על תחתית הבצק. מסדרים את רצועות הבצק בצורת שתי וערב על המלית ומעטרים עם הצמה את שולי התבנית. מורחים את הרצועות והצמה בחלמון ביצה.
  • אופים בתנור מחומם מראש לחם בינוני כ- 40 דקות


הקודם הבא